Om oss

onsdag 29. april 2015

Klar for sommeren?

Endelig kan vi så smått begynne å glede oss til varme sommerdager igen. 
Har du begynt å gjøre i stand hage og terasse enda?
Kan det friste med en stor og komfortabel hengekøye mon tro? Fatboy hengekøyene har kommet til vårt lager!



Perfekt for de av oss som ikke har store trær i hagen, eller som kan binde hengekøyen fast i verandaen. Den kan plasseres akkurat der du vil.



Her er det mange farger å velge mellom. Hengekøyene er store slik at du kan ha hele vennegjengen din oppi. Vel, nesten da.  Tekstilet er vannavstøtende og av kraftig, solid kvalitet. Laget for å stå ute og vare år etter år.

Kom innom og prøveligg davel!

- Designspirit

mandag 27. april 2015

Fargeskolen; Grønt

Så har vi kommet til den grønne fargen. Den ligger midt i mellom den kalde og den varme delen av fargesirkelen, og den kjennetegnes som harmonisk, fruktbar og balansert.

Grønt er også vårens farge. Og våren skaper positive assosiasjoner for de fleste. Det er tid for fornyelse,  vekst og blomstring- og kanskje nytt håp? Grønt er en romantisk og følelsesrik farge, hverken fysisk eller mental. Den roer nervene og musklene, og demper stress.

En tur i skogen virker avslappende og fornyende på alle!  Foto lånt fra Happywall.no

I et grønt rom er det godt å hvile, og sove. Her er det avslappet, og roer deg ned når du er stresset. Veldig bra der du trenger ro og passivitet. Som for eksempel soverom, eller baderom. Eller behandlingsrom.

Kanskje ikke så bra for de som allerede er rolige og passive, men som trenger aktivitet. Mennesker som føler seg tiltaksløse og er i lite aktivitet, bør derimot holde seg unna grønne rom. Ellers kan de ende opp med å bli helt handlingslammet. I slike tilfeller er det nok best med varmere farger, som får opp aktivitetsnivået igjen.
Tired man fra by Lassen.   Hvem slapper ikke godt av i denne stolen?

Grønt er både en varm og en kald farge, da den er en blanding av gult og blått. Avhengig av nyanse, om den har mer gult eller blått i seg, vil den følgelig være kald og rolig om blandet med mer blått, og mer aktiv og stimulerende om blandet med mer gult.

Grønt kan også symbolisere misunnelse, misnøye og sjalusi. Vi kjenner alle til uttrykket "Grønn av misunnelse". Grønt kan være en materialistisk farge, og oppfordrer til eiebehov. Og mørke nyanser kan oppfattes som sykelig eller giftig grønt.


Grønt avslappet rom fra Gubi

Positive egenskaper:


  • Harmonisk og balansert
  • Vekst og fornyelse
  • Avslappet og roer ned
  • Fin for hjertepasienter , helse og velvære
  • Miljø- og naturfargen



Negative egenskaper:



  • Kan gjøre en handlingslammet
  • Fremmer misunnelse- "Grønn av misunnelse"
  • Materialistisk
  • Fremmer sjalusi, misnøye og smålighet

Nå har du kanskje en ide om hvor du kan bruke den grønne fargen i rommene dine. Soverommet ditt kan med fordel være grønt. Her skal man slappe av og sove godt. I stuen kan du også fint bruke grønt, særlig om du har en krevende og fysisk jobb. Men om du skal samtale med andre, spille spill eller jobbe litt fra Pc er det kanskje ikke så lurt å ha for mye grønne farger da en fort kan føle seg handlingslammet.  Igjen kan man bruke farger med måte, ha nøytrale farger på store flater, og sterkere farger på mindre flater og objekter. Og kombiner gjerne rolige farger med mer aktive farger.

- Designspirit

onsdag 22. april 2015

Tips til et organisert og ryddig hjem

Er du lei av å ha det rotete hjemme hos deg? Eller er du en av de som faktisk klarer å holde orden i absolutt alle rom, og alle skap?
De færreste av oss er vel neppe så organiserte og ryddige at det er orden og system i absolutt alle rom. Selv de ryddigste har helt sikkert et eller annet rom de helst holder døren lukket til, eller noen småting de helst skulle hatt litt bedre orden i.

Her kommer noen greie råd for deg som har orden i det meste, men også for deg som virkelig trenger litt tips til å få orden hjemme....


Stacked er et fleksiblet hyllesystem som kan plasseres på gulv eller henges på vegg

  • Kast det du ikke trenger! Ta for deg ett og ett rom av gangen, kast det du ikke bruker, eller selg det på finn.no
  • Alle i familien kan hjelpe til. Både store og små kan rydde etter seg. Lag en arbeidsliste for hele familien. Når alle har krysset av det som skal gjøres, så kan det vanke en belønning.
  • Lag gode system. Ha system på alt fra skuffer og skap, til papirer og klær. Har man først innført et system som alle følger, så er det lettere å holde alt i orden.
  • Alt må ha sin faste plass! Hvis alle vet hvor alt skal ligge, så er det ingen grunn til å ikke legge det tilbake etter bruk.
  • Skaff nok plass til oppbevaring. Det finnes et hav av pene oppbevaringsmuligheter. Har du behov for mye oppbevaringsplass, så invester i pene oppbevaringsløsninger. Da er det straks mye gøyere å holde orden, og legge ting på sin faste plass.
  • Tilpass løsningene etter hvor mye du bruker dem. Ting du bruker ofte bør stå lettere tilgjengelig enn ting du bruker sjeldent.

Ting du bruker ofte kan godt stå fremme. Men øynene liker best å hvile seg på ting som står samlet eller i rette linjer. Manhattan Cabinet er et fint eksempel på et enkelt, men ryddig oppbevaringssystem. Her kan man fint ha ting man må ha lett tilgjengelig, uten at det ser rotete ut.

Manhattan Cabinet fra Røshults kan brukes til alt fra ved, håndklær og ukeblader, til vinflasker og sko!

Manhattan Cabinet fra Røsthults er lekker å oppbevare ukeblader i
Ting du ofte må flytte rundt på i huset, slik som tegnesaker, klesvask, vaskemidler, ting til grillmåltider ute på terassen, kan fint stå på et lite trillebord som dette. Da kan du trille det etter deg, akkurat dit du trenger det.
Block Table fra Normann Copenhagen er et tøft trillebord du kan ha ting du bruker ofte på. Fin å se på, fin å trille med seg fra rom til rom.
Andre småsaker som regninger eller hårprodukter og sminkesaker kan fint oppbevares i mindre kurver som også er lette å flytte på. Det ser straks ryddigere ut når alle småtingene ligger samlet oppi en kurv, enn om de står strødd utover benken. Det gjelder også dekorasjonselemnter ellers i hjemmet vårt. Det ser ofte ryddigere ut om ting står samlet på fat, enn om det står spredt.

Restore Basket fra Muuto er perfekt for oppbevaring av småsaker, eller ukeblader.

Skrivepulten din blir straks mer innbydende å sette seg ned ved om det ser litt ryddig ut der. Disse boksene fra Hay kan passe på de aller minste sakene dine, og pynter opp skrivepulten din samtidig.

Box Box Desktop fra Hay


Håper du ble litt inspirert til å få orden hjemme nå? Våren er en fin tid å få orden på, og gjerne gjøre litt forandringer hjemme. Husk; gjør litt hver dag så slipper du de store skippertakene.
Lykke til med ryddingen!

- Designspirit

mandag 20. april 2015

Era Lounge Chair


Klassisk, inviterende, nostalgisk og formfull.
Normann Copenhagen har kommet med enda en lekker serie; Era Lounge Chair.
Designeren heter Simon Legald, og serien har allerede vunnet en pris: "Winner of German Design Award, - Special Mention- 2015

Stolene er moderne, har rene linjer, er myke i formen samtidig som de er  komfortable å sitte i. Stolene har likevel et klassisk snitt slik at stolen vil være like aktuell i dag, som i mange år fremover.





Stolene er laget av formstøpt skum og stål, trukket med ønsket tekstil. Man kan velge mellom lav og høy rygg, ulike typer ben slik at man kan få akkurat den stolen som passer deg best.


Den høye stolen passer fint for å hvile med sin høye rygg og nakkestøtte. Mens den lave stolen passer fint i stuer en skal ha selskap i.


Vi har stolene utstilt i vår butikk. Kom innom davel!

Denne står utstilt i butikken :)

Denne står utstilt i butikken.
- Designspirit

lørdag 18. april 2015

Fargeskolen; Rød

Den røde fargen ligger i det varme området av fargesirkelen, og er vel egentlig den mest ildfulle fargen vi har. 
Rødt oppfordrer til fysisk aktivitet, handling og stimulerer faktisk blodomløpet vårt.

I motsetning til blått, er rødt en aktiv farge med mye energi, styrke og vilje i seg. Rødt er en farge som synes lang vei, den symboliserer lidenskap og seksualitet. Men den kan også symbolisere fare, virke stressende og irriterende, stimulere sinne og aggresjon. 

Det er derfor rødt er en farge man skal være varsom med når en bruker den i interiøret.

Du kan jo tenke deg en isende kald vinterdag, og hvordan det føles å komme inn i en innbydende varm stue med mørkerøde vegger og fyr på peisen? Varmt og godt. Men ikke fullt så hyggelig å komme inn i et slikt rom en varm og svett sommerdag?


Norman Copenhagen på møbelmessen i Milano- April


Å bruke røde farger på hele vegger passer altså ikke så godt i alle slags rom. Man kan bli stresset av det, og noen blir faktisk mer temperamentsfulle og hissige. Men i små doser, eller i rom man ikke oppholder seg så mye kan man faktisk boltre seg med den røde fargeskalaen. Er du glad i rødt kan du faktisk holde deg til en pute, en lampe, en stol eller tekstiler i rødt. Det enkle er ofte det beste :) 


Positive egenskaper:



  • En varm og energirik farge
  • Stimulerer til handling og fysisk aktivitet
  • Symboliserer vilje, handlekraft, mot og styrke
  • Gir en selvtillit og handlekraft
  • Kjærlighetens og lidenskapens farge


Negative egenskaper:



  • For mye rødt kan lede til sinne, stress og aggresjon
  • Øker blodtrykket, pulsfrekvens og muskelstyrke
  • Øker produksjon av adrenalin
  • Anbefales ikke for de med hjerteproblemer, adhd, epilepsi, aggresjonsproblemer eller Parkinsons
Norman Copenhagen på møbelmessen i Milano- April
- Designspirit

onsdag 15. april 2015

Hagemøbelarrangement!




Endelig er våren her!
Og vi har gleden av å invitere deg til et hagemøbelarrangement for å presentere vårt store utvalg av utemøbler fra Røshults.
Vi har  flotte hagemøbler av meget høy kvalitet, og leverandøren vil være tilstede hele dagen. Gode tilbud har vi også, og hvis været tillater blir det litt godsaker fra grillen og ikke minst god stemning!







Røshults er en svensk leverandør av både ute- og innemøbler. Møblene er luksuriøse, av meget høy kvalitet som kombinerer god komfort med arkitektonisk utforming. Materialer som rustfritt stål og teak er kjent for sin høye varighet, og dette er materialer som holder seg godt i åresvis. Her på vestlandet, med mye vær og vind, er nettop dette en avgjørende faktor man bør ta hensyn til ved valg av utemøbler.




Man finner et bredt utvalg av sitte- og liggemøbler, spisegrupper, utedusjer, vedkurver, griller og mye mer.


For å titte litt i den nyeste katalogen, kan du klikke deg inn her...


Lørdag 18 april mellom kl.10.00 og 15.00 står vi klare med en stor utstilling som venter på hagen din. Kom innom davel!
Velkommen!

- Designspirit

mandag 13. april 2015

Alt du trenger å vite om Tom Dixon!

Han kunne skape gull av skrap. Han er selvlært. Han er prisbelønnet for sitt arbeid. Og nå er hans navn  kjent over hele verden.

Men vet du egentlig hvem Tom Dixon er? 




Tom Dixon ble født i 1959, i Tunisia, men flyttet som liten til England der han har bodd siden.

Han fullførte aldri studiene sine ved Chelsea School of art, men startet istedet å spille bass i et rockeband. Han fikk også en stor interesse for motorsykler, og det var under hans arbeid med å reparere sykler at hans store talent skulle våkne til liv. Her kunne han eksperimentere med metallsveising, noe som  endte med at han laget møbler ut av gammelt skrap. Han var tydeligvis inne på noe, for etterhvert fikk han solgt noen av arbeidene sine, og på midten av 80- tallet skulle hans arbeid bli mer og mer anerkjent. Han var den store selvlærte designeren som skapte kunst av skrap.

Mot slutten av 80-tallet ble han ansatt av den italienske møbelgiganten "Capellini"  hvor han designet den ikoniske "S" stolen for. Denne stolen ble hans gjennombrudd, og den står utstilt i flere museum, bl.a på  Museum of modern art i New York.

S Chair 1987
Han skulle så bli ansatt som "Head of Design" ved livsstilkonseptet Habitat i 1998, hvor han arbeidet helt til 2008, etterhvert som kreativ direktør. Under hans regi skulle Habitat få en lønnsom fornyelse. Og Habitat er en internasjonal bedrift i dag.
Dixon ble etterhvert et velkjent navn i design verdenen, og da han skapte "Jack light"- en lampe/krakk/stable-aktig sak, skulle denne bli distribuert gjennom hans eget selskap Eurolounge. Enda et ikon ble skapt. Nå var hans ambisjoner blitt tydelige.


Hans design er nå stilt ut på noen av verdens mest kjente museum, slik som Victoria & Albert Museum, Museum of Modern Art i New York og Tokyo, og Centre Beaubourg. I år 2000 mottok Tom Dixon den prestisjefylte prisen "Most Excellent Order of British Design" av hennes majestet Queen Elizabeth. 

Harrods Cafe

Tom Dixon som selskap ble etablert i år 2002.
Nå kunne han virkelig utfolde seg, og produserte enda flere ikoniske design slik som Copper shade, Beat light, Etch og Wingback Chair.
Det ble også etablert et underselskap "The Design Research Studio"  som tar for seg store prestisjefylte innredningsprosjekter, slik som The Shoreditch House for the Soho Group, Joseph flagship store, en restaurant på The Royal Academy i London, Jamie Olivers restaurant "Barbecoa". Og ikke minst Harrods Cafe og Morgans Sea Containers House, en rekke hotellinnredningsprosjekter. Og Mondrian Hotel.


Royal Academy


Design Research Studio har vunnet flere priser for sitt arbeid; Designer of the year (London Design Museum), Best lighting Design (ICFF show), Best Accessory (Elle Decoration) og Designer of the year 2008 ( Architektur & Wohnen Magazine)

Tom har nå også en Ph.d ved University of the Arts London. Ganske bra for en mann som er selvlært eller hva?

Coppershade er en lampe de fleste kjenner til nå. Den er fotografert utallige ganger, i magasiner og hos bloggere.
I dag har selskapet kunder i 63 land, og produserer møbler, belysning, og en rekke interiørartikler. Ikke minst har vi i Norge blitt bitt av Tom Dixon basillen. Kanskje har du allerede en lampe, eller en lysholder fra Dixon?
Etch Light og Scoop Chair
Etch lysholder finnes i mange hjem. Skaper et nydelig mønster når den har et tent lys oppi. Også en populær artikkel hos mange. Den har nå kommet i sort. Og vi har den hos oss!

Etch Candleholder

- Designspirit