Om oss

mandag 19. januar 2015

Kähler

Jubileumsvasen Omaggio

Nå vet du kanskje veldig godt hvor denne vasen kommer fra? Eller du kjenner ihvertfall til navnet?  "Omaggio" fra Kähler.
Men kjenner du til bedriften bak navnet? Og visste du at bedriften har eksistert i 175 år?Det siste året har du sikkert lagt merke til den enorme populariteten til Omaggios jubileumsvase. De karakteristiske stripene som plutselig ble tilgjengelig i gull. De forsvant raskt fra hyllene og allerede nå ligger noen av de for salg på finn for opptil ti ganger prisen(!)

For nøyaktig 175 år siden, i 1839, flyttet en tysk, nyutdannet pottemaker ved navn Herman J. Kähler til Næstvedt i Danmark. Her startet han opp et pottemakeri som senere også skulle bli et samlingssted for kunstnere i Danmark.
Bedriften gikk i arv, og hele fire generasjoner skulle arbeide her før den siste Kähler skulle gi seg i 1979.
Kähler deltok også på verdensutstillingen i Paris i 1889, samme år som Eiffeltårnet ble bygget.

Mano koppene


Hvordan Mano koppene produseres for hånd, kan du ser her....

I 2008 overtok arkitekten Frantz Longhi virksomheten, og kunstnerene i dag er Louise Hindsgavl, Jeanette List Amstrup og Cecilie Manz.
Kähler har også åpnet en flagshipstore, fire restauranter og har over 400 produkter i samlingen sin.

Urbania lyshus
 Kählers visjon er å forene den kunstneriske kermikkarv med nåtidens innovativitet. Og fremdeles være et samlingssed for nåtidens kunstnere.
Ursula dekketøy

I April kommer Omaggio i en helt ny utgave i sølv, i tre størrelser.
Du kan gjerne forhåndsbestille på salg@designspirit.no eller ringe oss på 415 67 999. Hele sortiementet, og mer om Kähler her...

Omaggio i sølv - Designspirit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar