Om oss

mandag 2. mars 2015

2097

Når du kommer inn i butikken vår på Hillevåg, så er det første som møter deg denne vakre lysekronen...Den ble designet i 1958, av en Venezianer ved navn Gino Sarfatti. Lampen er en fin nytolkning av den klassiske lysekronen, og den kommer i to størrelser (30 eller 50 pærer), samt i rustfritt stål eller messing.
Den er nå kjent som Sarfatti, men ble opprinnelig kalt model 2097.


Gino Sarfatti dedikerte store deler av livet sitt til å designe lamper, og mellom årene 1930 og 1970 designet han over 700 gulvlamper, bordlamper, lysekroner, spotlights og andre lysinstallasjoner. Han var meget innovativ for sin tid, og eksperimenterte hele tiden med ulike typer lyskilder, reflektorer og lysbrytere for å perfeksjonere lampene sine.

Ganske godt gjort med tanke på at han var helt selvlært!

Han var med å grunnlegge bedriften Arteluce i 1936, i Milano, som produserte lampene hans. Arteluce var en bedrift som spesialiserte seg på belysning og interiørarkitektur. På 50 tallet var bedriften internasjonalt anerkjent og mottok flere prestisjefylte priser for sine arbeid.  I 1973 ble bedriften innlemmet i Flos, som i dag er leverandør av lysekronen 2097, blant flere.
Mer om Flos kan du lese om her...
og mer om Gino Sarfatti kan du lese om her...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar