Om oss

lørdag 9. mai 2015

Fargeskolen; Oransje

Oransje mot grått i perfekt balanse. Lampe fra Normann Copenhagen.
Oransje er en glødende varm og energisk farge. Den har både rødt og gult i seg, og tar med seg de beste egenskapene fra begge.
Oransje er den perfekte antidepressiva for den som trenger en vitamininsprøytning. Det er en farge som inviterer til nytelse og glede, samvær med gode venner og god mat, livsglede og humor. Den stimulerer bevegelse og praktisk kreativitet. En fin farge for den som liker å holde på med håndarbeid eller har kunsneriske ferdigheter. Fargen er fin å bruke i alle slags aktivitetsrom, i dagligstue og på kjøkken. Den stimulerer til aktivitet og glede, og den fremmer apetitten og det sosiale samværet rundt spisebordet. Den kan også brukes på soverom, der den vil uttrykke glede og seksualitet. Et oransje soverom fremmer ikke akkurat søvn, men kanskje kan fargen bidra til noe annet positivt :)

Bokstavelig talt en fargeklatt i rommet! En fin måte å tilføre sterke farger på om man vil holde de store flatene nøytrale. Teppe fra &Tradition.

Hvis man benytter fargen på hele vegger, så anbefales det å bruke dusere varianter som fersken og aprikos. Ren oransje kan bli for intens og urolig, og kan virke irriterende over tid. Spesielt for de som er rastløse fra før.
Lekker lampe mot dyp oransje farge. Kanskje for intens for noen? Lampe fra Flos

Oransje kan styrke din mentale helse, gi deg selvtillit og løfte deg opp fra vinterdvalen. Personer med tendens til depresjoner kan fint dra nytte av disse egenskapene til fargen.

Oransje blir også ofte benyttet i restaurantsammenheng. Kanskje ikke så rart med tanke på at den øker den sosiale stemningen rundt bordet, bidrar til glede og ikke minst øker apetitten! Med andre ord er det fint å bruke oransje på kjøkkenet om du har dårlig appetitt eller vil skape en fin sosial stemning rundt spisebordet. Kanskje ikke så lurt for den som har tendens til å spise litt for mye...Positive egenskaper:


  • Oppløftende, positiv energi og humor
  • Nytelse og glede
  • Kreativitet og aktivitet
  • Antidepressiv og optimistisk
  • SosialNegative egenskaper:


  • Urolig
  • Fremmer uansvarlighet og sløsing
  • Kan stimulerere til overspising


Lekker og delikat oransje! Vitaminer for sjelen!
Det er ingen grunn til at vi ikke skulle bruke mer oransje i interiøret. Enten det er fersken, aprikos, terracotta eller paprika. Denne fargen har så mye glede og positiv energi i seg, og frisker opp ethvert hjem. Alle trenger en vitaminboost i ny og ne. Og en dose oransje er nettop det som trengs hos oss i det kalde nord!
Vi har sett altfor lite til denne fargen i interiøret generelt. Vi ser likevel tendenser til en endring her. Årets farge er jo nettopp "Copper-Orange"! 

Ha en fargerik lørdag!

- Designspirit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar