Om oss

mandag 17. august 2015

Orden på kontoret

Hay har orden i sysakene på pulten sin...
I dag er det mange som skal starte på et nytt skoleår, enten det er på barneskolen eller på høyskolen. Høsten 2014 var det hele 272 500 studenter ved høyere utdanning i Norge, og det er ventet at antallet skal øke i år. Det er mange det! 

Officina skrivebordsserie fra Kâhler

Da kan det være greit å få med seg noen tips til hvordan man skal organisere seg et lite kontor. Enten du har et eget rom du kan bruke til kontor, eller et hjørne i stua eller under en trapp, så er det greit med litt orden i sysakene. Det blir straks mye bedre å studere når en har det pent og ryddig rundt seg!


  Letter Box family fra Hay, perfekt for å oppbevare ark og andre småting
 • Rydd opp i alle ledninger, eller få deg trådløst. Et skrivebord fullt av rotete ledninger virker uorganisert og blir fort et irritasjonsmoment. Rydd opp og skjul. 
 • Skaff deg mapper og permer! Rydd opp i alle papirer og ha et fast system for hvordan du lagrer alt. Merk alle mapper med navn, emne eller etter hvem de tilhører. Ha en likhet i form, farge eller mønster på mappene slik at de danner en helhet som blir visuelt godt for øyet.
 • Tenk smart oppbevaring! Kan du oppbevare sakene i skap, bak lukkede dører som skjuler, eller i pene bokser, eller i funksjonelle hyller. Kan noe henges på knagger, eller oppbevares i et annet rom slik at du må bevege deg litt (så får du  gang i blodsirkulasjonen samtidig) for å hente det? Kanskje du kan bruke kurver, kasser eller en puff med oppbevaringsrom under lokket?
  Ballograf fra Hay. Så greit med en penn som ikke forsvinner og som ser så fin ut!
 • Tenk behov og funksjon! Hva har du egentlig behov for? Hva har familien din behov for? Og hva er viktig? Tilpass kontoret ditt etter familiens behov, og fjern det som egentlig ikke brukes. Trenger du arbeidsplass for to, eller tegne og lekseplass for barna? Kan de forskjellige behovene dekkes på samme skrivebord? Trenger du noen flere hyller eller skap?

 • Hold orden!  Fast plass for alle ting, merk alt med emne så er det lettere for alle å rydde. Ha oppbevaring på sidene av skrivebordet, og gjerne noe som inspirerer deg foran deg på veggen. Slik at du ikke blir forstyrret av rot eller mange elementer. Ha et lite kunstverk eller noen foto på veggen foran deg. Orden og ro skaper ro i sinn. 
Officina fra Kähler, pene ting gjør skrivebordet så hyggelig å sitte ved
 • Tenk visuelt! Hvordan vil du ha det? Hva liker du å se på? Hvilke farger liker du? Hvordan passer det til resten av boligen? Trekk frem det du liker, og skjul rot og papirer. En skrivebord kan faktisk bli et vakkert stilleben i seg selv om en investerer litt tid og planlegging i det!
 • Invester i en god arbeidslampe!  Du kan ikke jobbe optimalt uten en god arbeidslampe. Helst en med lukket skjerm og med en sterk pære i, slik at du får et godt, direkte lys på det du leser/skriver. God lys øker konsentrasjonen, og du blir ikke så fort sliten i hodet.

Birdy fra Northern Lighting egner seg svært godt som arbeidslampe.


Vi har masse fint for å få orden på skrivebordet ditt. Velkommen til oss!

- Designspirit
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar