Om oss

onsdag 22. april 2015

Tips til et organisert og ryddig hjem

Er du lei av å ha det rotete hjemme hos deg? Eller er du en av de som faktisk klarer å holde orden i absolutt alle rom, og alle skap?
De færreste av oss er vel neppe så organiserte og ryddige at det er orden og system i absolutt alle rom. Selv de ryddigste har helt sikkert et eller annet rom de helst holder døren lukket til, eller noen småting de helst skulle hatt litt bedre orden i.

Her kommer noen greie råd for deg som har orden i det meste, men også for deg som virkelig trenger litt tips til å få orden hjemme....


Stacked er et fleksiblet hyllesystem som kan plasseres på gulv eller henges på vegg

  • Kast det du ikke trenger! Ta for deg ett og ett rom av gangen, kast det du ikke bruker, eller selg det på finn.no
  • Alle i familien kan hjelpe til. Både store og små kan rydde etter seg. Lag en arbeidsliste for hele familien. Når alle har krysset av det som skal gjøres, så kan det vanke en belønning.
  • Lag gode system. Ha system på alt fra skuffer og skap, til papirer og klær. Har man først innført et system som alle følger, så er det lettere å holde alt i orden.
  • Alt må ha sin faste plass! Hvis alle vet hvor alt skal ligge, så er det ingen grunn til å ikke legge det tilbake etter bruk.
  • Skaff nok plass til oppbevaring. Det finnes et hav av pene oppbevaringsmuligheter. Har du behov for mye oppbevaringsplass, så invester i pene oppbevaringsløsninger. Da er det straks mye gøyere å holde orden, og legge ting på sin faste plass.
  • Tilpass løsningene etter hvor mye du bruker dem. Ting du bruker ofte bør stå lettere tilgjengelig enn ting du bruker sjeldent.

Ting du bruker ofte kan godt stå fremme. Men øynene liker best å hvile seg på ting som står samlet eller i rette linjer. Manhattan Cabinet er et fint eksempel på et enkelt, men ryddig oppbevaringssystem. Her kan man fint ha ting man må ha lett tilgjengelig, uten at det ser rotete ut.

Manhattan Cabinet fra Røshults kan brukes til alt fra ved, håndklær og ukeblader, til vinflasker og sko!

Manhattan Cabinet fra Røsthults er lekker å oppbevare ukeblader i
Ting du ofte må flytte rundt på i huset, slik som tegnesaker, klesvask, vaskemidler, ting til grillmåltider ute på terassen, kan fint stå på et lite trillebord som dette. Da kan du trille det etter deg, akkurat dit du trenger det.
Block Table fra Normann Copenhagen er et tøft trillebord du kan ha ting du bruker ofte på. Fin å se på, fin å trille med seg fra rom til rom.
Andre småsaker som regninger eller hårprodukter og sminkesaker kan fint oppbevares i mindre kurver som også er lette å flytte på. Det ser straks ryddigere ut når alle småtingene ligger samlet oppi en kurv, enn om de står strødd utover benken. Det gjelder også dekorasjonselemnter ellers i hjemmet vårt. Det ser ofte ryddigere ut om ting står samlet på fat, enn om det står spredt.

Restore Basket fra Muuto er perfekt for oppbevaring av småsaker, eller ukeblader.

Skrivepulten din blir straks mer innbydende å sette seg ned ved om det ser litt ryddig ut der. Disse boksene fra Hay kan passe på de aller minste sakene dine, og pynter opp skrivepulten din samtidig.

Box Box Desktop fra Hay


Håper du ble litt inspirert til å få orden hjemme nå? Våren er en fin tid å få orden på, og gjerne gjøre litt forandringer hjemme. Husk; gjør litt hver dag så slipper du de store skippertakene.
Lykke til med ryddingen!

- Designspirit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar