Om oss

onsdag 7. oktober 2015

Vinn en Hammershøi vase!


Har du sett de fine vasene til Kähler som har kommet nå?

Kähler har jo laget vaser og porselen i over 175 år, og henter gjerne inspirasjon fra sine tidligere dager, tro mot den danske kulturarv.

Hammershøi vasene er designet av nordmannen Hans-Christian Bauer. Han har funnet sin inspirasjon i Svend Hammershøi gamle verker. De store vasene i serien, har de samme markante rillene brukt av  Svend Hammershøi selv, som binder hele serien sammen.

Svend Hammershøi (1873-1948) var en dansk tegner og maler, som også hadde en utdanning som keramiker. Han startet å jobbe som kunstnerisk formgiver hos Kähler i 1893, kun 20 år gammel, og han skulle arbeide der i hele 55 år - helt til sin død. Han var den som skulle jobbe aller lengst blant alle kunstnerene som var tilknyttet Kâhler.
Svend Hammershøi
I starten av sin karriere hos Kâhler skulle han sitte for det meste ved dreieskiven og lære seg kunsten å formgive. Han jobbet mye med å perfeksjonere vaser og krukker. Etterhvert overlot han selve dreiingen til mestrene på verkstedet, og  designet i stedet på papiret ved hjelp av skisser og tegninger.

Hammershøi´s vase som inspirerte til toppene på krukkene


Kjennetegnet for hans design er kraftige profileringer, og de tydelige rillene som nå pryder den nye serien til Kähler. Helt i Hammershøi´s ånd. Hammershøi fikk stor betydning for Kählers virke og utvikling. Det var også han som designet logoen- HAK- som pryder alle Kâhlers produkter.


Hammershøi´s fat som inspirerte til tallerker


Han ble i løpet av sitt liv en verdensvant kunstner med verkene sine utstilt på flere museer i hele verden. Han er også utstilt på Nasjonalgalleriet i Oslo.  Han ble utnevt som ridder, og han deltok også på verdensutstillingen i 1925 med flere keramiske arbeider, hvor han vant gull. 

Lyst å vinne en Hammershøy vase?

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev ved å sende oss en mail på post@designspirit.no eller skriv mail adressen din i en melding til oss på facebook.

I våre nyhetsbrev informerer vi om kommende arrangementer, kampanjer og mye annet spennede som skjer hos oss i Designspirit.


Vi trekker en heldig vinner i begynnelsen av desember. Tvi tvi!

- Designspirit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar