Om oss

mandag 2. november 2015

Lekkert med LED...

Lampe med Led lys

Det har tatt litt tid å venne seg til alle de nye lyspærene. Det er eco-line pærer med halogen, det er sparepærer og kompaktlysrør, det er fremdeles glødepærer å få tak i, og ikke minst er det et stort utvalg av Led pærer!
Du har kanskje merket det, at det blir bare mer og mer utvalg av Led pærer? Det er fordi Led har kommet for å bli! Sakte med sikkert vil nok sparepærene fases ut, mens led pærene vil mer eller mindre overta.
Led pære med vanlig stor sokkel- E27Det er så utrolig mange fordeler med Led. Light Emitting Diodes. De har lang levetid, bruker minimalt med strøm, og blir ikke varme slik som halogenpærene blir. Vi har led pærer som er dimbare og noen som er ikke-dimbare. Det finnes ledpærer i alle slags farger, både blå og gule, og mange hvite. Det har også kommet et hav av såkalte filamentpærer nå. Det er Ledpærer som ser ut som glødepærer, med det varme lyset og den gule fine glødetråden.

Filament Led pære. Ser ut som glødepære når den er tent

Du vil nok merke at led pærene lyser annerledes ann glødepærene. Men velg en som lyser varmhvit, og ikke en til 29 kroner på Europris som kanskje lyser blått. Velg kvalitet, det lønner seg.
Finner du en lyspære med Kelvin på ca 2700-3000 så er du innafor det som er greit til innebruk. Kelvin beskriver fargen på lyset, og glødepæren har Kelvin på 2700.En annen fordel med Led er at de kan integreres i lamper! Vi ser bare flere og flere lamper der Led diodene er bygget inn i lampen, slik at forbrukeren slipper å kjøpe lyspære og sette inn selv. Så lurt! Man sparer tid på å bytte pærer, og man sparer strøm. Ikke minst er det en helt klar fordel at lyset blir mer jevnt inni lampen når de små diodene er jevnt plassert i lampen, og man unngår eventuelle skygger man ofte kan få med bruk av lyspærer.

Aim fra Flos
Aim pendelen fra Flos, er en lampe med integrert Led. Og denne lampen er det futt i! Mye lys kommer fra denne, fremdeles med lite strømforbruk. Mer om Aim kan du lese her...

Edison the Petit er en også lampe med Led dioder integrert. Ikke nok med det, den er oppladbar og du kan for eksempel ta den med deg på telttur. Den har tre forskjellige innstillinger, og den kan lyse opptil 24 timer før den må lades igjen. Smart ikke sant?
Disse lampene finner du hos oss :)

Edison the Petit

De aller fleste lamper kan kan ha en ledpære i seg. Bytt ut etterhvert. Det kommer stadig noe nytt, og pærene blir stadig bedre. Spør oss gjerne!

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder strømforbruk, og med økende avgifter på strømregningene er det en klar fordel å bytte ut lyspærene med mer energieffektive lyskilder. Ikke minst slipper en å bytte pærene så ofte! Mer om lyspærer og Kelvin finer du her....

- Designspirit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar