Om oss

onsdag 16. september 2015

Tips for høsten!

Når høstkveldene blir mørkere og mørkere, og vinden virker som om den aldri skal løye, og det blir kaldere og kaldere i luften. Ja da er det mange av oss som sliter med å holde energinivået på topp. Noen ender til og med opp med en aldri så liten høstdepresjon. Desverre så er det slik i vårt langstrakte land at i takt med høsten, så blir vi trøttere og slappere. Det er jo bare slik det er.
Men- kan vi gjøre noe for at det skal bli bedre? Klart det!
Ekspertene har jo mange gode råd for å bedre litt på energinivået. Det mest opplagte er jo å spise riktig og mosjonere. Ikke minst sove godt og lenge nok, og legge seg i vanlig tid på kvelden. Og stå opp til vanlig tid om morgenen. Ikke minst - gå ut i sola og spaser en tur i frisk luft! Joda, alt dette her vet vi jo innerst inne, men vi får det ikke alltid til. Kanskje man jobber inne hele dagen, og ikke har mulighet til å  komme seg ut i dagslys, før det er på tide å dra hjem, - og det er mørkt igjen. Ja for mange lever jo stort sett vinterhalvåret i mørket.

Så da må man jo gjøre det beste ut av innemiljøet sitt. Og da kan vi som jobber med interiør komme med noen gode tips!Milk fra &Tradition. Fin lampe som kan dimmes ned til stemningslys, eller opp til godt generelt lys.


  • Sørg for godt nok lys!  Dette er nok kanskje det viktigste punktet. Mangel på lys vil gjøre deg trøtt og uopplagt. Har du nok lys der du jobber hele dagen? Må du anstrenge øynene dine for å se? Har du nok lys hjemme? Hvis du tror du har for lite lys hjemme eller på jobb, så kan det lønne seg å gjøre noe med det. Kanskje du bare trenger en sterkere lyspære, eller lampen du bruker ikke egner seg til ditt formål. Eller kanskje du skulle investere i en god arbeidslampe?
Tøft å se på, men ikke funksjonelt med så mørkt kontor å jobbe på. Her blir man garantert trøtt!

  • Hva slags farger omgir du deg med i det daglige? Ja farger har utrolig mye å si for hvordan hjernen din fungerer. Farger påvirker oss ubevisst og bevisst. Feil bruk av farger kan gjøre deg trøtt, slapp og tiltaksløs. Ved å omgi seg med riktige farger som gir energi og godt humør, så vil det påvirke deg i en positiv retning. Gult eller orange for eksempel, er farger som gir positiv energi. Kle deg i fargerike klær, eller mal en vegg! Mer om fargene finner du her i vår Fargeskole...
En gul sofa er et fargerikt innslag i en grå hverdag! Hvem blir ikke glad av å oppleve denne?

  • Gjør det hyggelig inne!  Sørg for at du gjør det hyggelig inne hos deg selv! Invester i ting som gjør deg glad. Har du levende lys på bordet, og et deilig pledd å tulle deg inn i om kvelden så er du på god vei.  Når rommene dine både gir deg god stemning, og fungerer til alle dine formål, ja da er du godt rustet for å trives inn de neste månedene.

Rom med stemning gjør at du trives hos deg selv. 
  • Få ferdig det stygge rommet! Du har kanskje et oppussingsprosjekt som har stått og glant på deg gjennom hele sommeren? Høsten er jo faktisk en fin tid å gjøre ferdig ett eller to prosjekt. Det er kaldt og vått ute, og da kan man jo egentlig holde på med ting inne. Det hjelper å ha små prosjekt man kan sysselsette seg med gjennom høsten og vinteren. Ikke minst er det fantastisk deilig når alt er ferdig og man kan nyte resultatet!

  • Tenk positivt! Fokuser alltid på det positive, og ikke på det negative. Du kan faktisk tvinge deg selv til å tenke mer positivt. Glasset er halvfullt, ikke halvtomt ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar