Om oss

fredag 20. november 2015

Kubus av Mogens Lassen til jul?

Hvis vi skulle velge èn favoritt blant alle lysestaker, ikke minst adventsstaker, så måtte det bli Kubus lysestakene fra Mogens Lassen.

Kubus 4- i messing

Kubus ble designet tidlig på 60- tallet av den danske arkitekten Mogens Lassen (1901-1987). Opprinnelig var den kun ment til venner av Lassen, men den ble så populær at den ble raskt produsert for salg.
Lassen er blant de mest innflytelsesrike danske arkitektene, og han var en pioner for dansk funksjonalisme. Han var sterkt inspirert av den tyske designskolen Bauhaus, og de karakteristiske geometriske formene er et velkjent kjennetegn på flere av hans design. Lassen står bak flere byggverk, som han også kunne designe for venner, han har designet møbler, kjøkken, interiør, lysestaker, bord, sofaer og mye mer. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid, og er et velkjent navn internsajonalt.


Han ble født til å bli en arkitekt, og allerede i sin barndom leste han bøker om arkitektur. Han tegnet konstant, selv på julaften. Og det sies at ved sin død, ble han funnet med en blyant i hånden...
Mer om Mogens Lassen kan du lese her...Kubus 4 er en elegant lysestake i sin enkle form, med et ærlig materiale. Nå kommer den endelig i messing! Denne passer jo perfekt som adventsstake også! Står ihvertfall på ønskelista vår til jul :)
Her kan du se litt av prosessen bak lysestaken:


Det er flere varianter i Kubus serien, og de finnes også i sort, hvitt, kobber og nå i messing. Kanskje det er akkurat det du skal pakke inn til julegaver i år? Eller sette på ønskelista di?
Vi har de her i butikken vår!

-Designspirit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar